Радев провежда консултации за нов кабинет

Разговорите започват днес в 09:30 с най-голямата политическа сила ГЕРБ-СДС

Радев провежда консултации за нов кабинет | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Днес започват консултациите при президента Румен Радев с парламентарно представените партии, преди държавният глава да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Според предварително обявения от президентството график - разговорите започват днес в 09:30 с най-голямата политическа сила ГЕРБ-СДС. В 11:30 ще са консултациите с "Продължаваме промяната-Демократична България", а съответно в 14:00 с ДПС. Утре разговорите продължават с останалите парламентарно представени политически сили - "Възраждане", БСП и "Има такъв народ".

Вчера президентът уточни, че прави консултациите и по въпроса кога да бъде връчен първият мандат. За това в Конституцията няма предвиден срок. Първата възможна дата, в която държавният глава може да връчи проучвателен мандат на кандидат-премиера на първата парламентарна сила е сряда, 13 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илия
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи