Пеевски: В делкане на държавата няма да участваме

Така той коментира предложения меморандум за утровление от страна на ПП-ДБ към ГЕРБ

Пеевски: В делкане на държавата няма да участваме | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Виждам, че някой иска да си делне държавата по един много екзотичен начин. Видяхме, че колегите обичат да се бутат в регулаторите. За мен е абсурдно в някакъв меморандум да има желание за подялба на съдебната власт, антикорупционни агенции, регулатори. Това е нечувано за мен, заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред репортери в парламента.

Водихме тези разговори с колегите преди това и мислех, че те се шегуват, че наистина ще поискат да си делнат съдебната власт, да си делнат службите. Виждаме всичко вътре, няма нищо за хората в това нещо, коментира Пеевски.

"ГЕРБ да си преценяват, ние сме казали, че не участваме, в това няма нищо за хората, има само делкане на служби, делкане на прокуратура, делкане на съд, делкане на антикорупционна агенция", добави той.

Ние ще се противопоставим с това, че няма да подкрепим това делкане, съгласно Конституцията, където има блокираща квота 160 гласа. Ние в делкане няма да участваме, заяви Пеевски, попитан как ще се противопоставят на това.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vikos
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90 процента от хората са заразени с паразити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:----- https://shout.to/testa

Откажи