Очаквано! Бонев се отказа да е шеф на Столичния общински съвет

Вместо Борис Бонев беше издигнат Цветомир Петров

Очаквано! Бонев се отказа да е шеф на Столичния общински съвет | StandartNews.com

Източник: БТА

Столичният общински съвет (СОС) прави днес пореден опит да бъде избран председател. На заседанието предложените кандидатури бяха три.

"Продължаваме промяната"-"Демократична България" и "Спаси София" промениха първоначалната си номинация и вместо Борис Бонев беше издигнат Цветомир Петров.

"БСП за България" отново издигна кандидатурата на Диана Тонова, а "Има такъв народ" предложиха Пламен Данаилов.

От ГЕРБ–СДС и "Възраждане" не предложиха кандидати.

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера каза, че нещата не са се променили "нито на йота", след направените консултации. Името на кандидата на "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София") Петров не е коментирано с никого, подчерта Контрера. Предложението, направено от "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София") за ротационен председател, се отхвърли, остана вариантът с временен избор на председател, припомни Контрера. Той допълни, че са изказани възражения срещу кандидатурата на "Има такъв народ" и темата е останала отворена за разговор. Общинският съветник от ВМРО направи предложение за 30-минутна почивка, в която кметът на София Васил Терзиев да се присъедини, за да бъдат направени консултации с останалите политическите партии и да бъде намерен изход от това положение.

Общинският съветник от "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София") Борис Бонев заяви в залата, че след като са в процедура по избор на председател, е редно кандидатите да бъдат поставени на гласуване. Той направи предложение за провеждане на първото гласуване, след което да се направят консултации преди втория тур.

В началото на заседанието клетва положи Румен Александров от ГЕРБ-СДС, който става общински съветник на мястото на подалия оставка Любомир Минчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай