Обрат! ПП-ДБ предложиха на ГЕРБ-СДС общо правителство

Готови са премиер да е взаимно приемлива фигура, излъчена от ГЕРБ-СДС

Обрат! ПП-ДБ предложиха на ГЕРБ-СДС общо правителство | StandartNews.com

"Продължаваме промяната-Демократична България" официално предложи на ГЕРБ-СДС вторият мандат да е национален и премиерът да е излъчен от партията на Бойко Борисов.

Предложението дойде от парламентарната трибуна в изказване на Атанас Атанасов по време на извънредно заседание, на което депутатите ще гласуват проекторешението за неуспех на първия мандат на ГЕРБ-СДС. То бе внесено от Теменужка Петкова в понеделник, час след като номинираната за премиер Мария Габриел депозира своя отказ от това да бъде гласувана за поста.

Днес е облачен ден за българската демокрация, започна Атанасов. След това изчете предложението на ПП-ДБ към ГЕРБ-СДС.

Офертата на ПП-ДБ е вторият мандат да е национален, общ с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Готови сме да го направим при спазване на ангажиментите, които поехме, с подписи под споразумението и с ясни дати за изпълнение, обясни Атанасов.

Премиер да е взаимно приемлива фигура, излъчена от ГЕРБ-СДС. А съставът на Министерския съвет да се запази настоящия, след като в преговорите се установи, че не може да се постигне разбирателство.

Това не е покана за допълнителни преговори извън посочената рамка. А предложение с израз на готовност да изпълним ангажиментите, които приехме преди 9 месеца, обясни Атанасов.

При отказ - ще считаме, че сме изпълнили ангажимента си и ще върнем неизпълнен мандата, обясни Атанасов. Затова ПП-ДБ ще очакваме официален отговор до датата на връчване на втория мандат, обясни той.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Парламентът решава съдбата на мандата на Мария Габриел (НА ЖИВО)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай