Младежите в ДПС си избират ново ръководство

Очаква се младежите да изберат съпредседатели в ръководството си

Младежите в ДПС си избират ново ръководство | StandartNews.com

Деветата Национална конференция на Младежкото ДПС избира свое ръководство днес. Форумът ще започне в 14:00 часа в "Интер Експо Център" в София, съобщават от пресцентъра на партията.

Очаква се младежите да изберат съпредседатели в ръководството си, както бе предложено за бъдещото развитие на ДПС от почетния председател Ахмед Доган. 

На заседание на Централния съвет на ДПС на 17 ноември м.г. бе освободен председателят на младежкото ДПС Сезгин Мехмед. За временно изпълняващ длъжността председател на младежите бе избран Танер Кабил.

Съпредседателите са предложени след областната отчетно-изборна конференция в Търговище. Там младежите са взели решение да издигнат Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов за съпредседатели на Младежкото ДПС (МДПС), се посочва във фейсбук страницата на МДПС.

Между номинираните за председател са още Адем Чакалов, Рахим Юмерефенди и Танзер Юсеинов.

Изборът за председател на ДПС се очаква на 24 февруари. Тогава се очаква да бъдат избрани за съпредседатели Делян Пеевски и Джевдет Чакъров по формулата, препоръчана от почетния председател Ахмед Доган в началото на тази година. Тогава от пресцентъра на партията разпространиха обръщение към структурите на партията, в която почетният председател предлага на структурите нова формула за бъдещото развитие на ДПС, а именно съпредседателство на Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров.

В началото на годината Доган изрази опасенията си от случващото се в структурите, обяви се за промяна в Движението и предложи като единствен изход от ситуацията лидерският пост да бъде поделен между двама души. Те трябва да работят в тандем, като всеки от тях поеме конкретни задачи.

През есента на 2023 г. Пеевски беше избран за съпредседател на групата заедно с лидера Мустафа Карадайъ, а след изненадващата оставка на Карадайъ в началото на ноември, пое изцяло тази роля. В момента оперативното ръководство на ДПС е в ръцете на Ахмед Доган, който обясни решението си за връщане в политиката със състоянието на партията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Радка
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи