ДСБ с мощна подкрепа за кабинета. 5 приоритета

ДСБ потвърждава начертания план и след ротацията в кабинета "Денков-Габриел"

ДСБ с мощна подкрепа за кабинета. 5 приоритета | StandartNews.com

Ръководството на Демократи за силна България (ДСБ) категорично заявява своята трайна подкрепа за кабинета "Денков-Габриел", определяйки го като избор без разумна политическа алтернатива.

Същото вчера направиха и "Да, България", партньори на ДСБ в коалицията "Демократична България".

ДСБ заявяват, че са заели държавническа позиция за създаване на стабилна централна власт чрез настоящото правителство за постигане на съдебна реформа, влизане в Шенгенското пространство и еврозоната. Ключови за партията са и реформите за ускорено икономическо развитие и достигане на средноевропейския стандарт на живот.

"Именно затова участваме в мнозинството в Народното събрание, но оценката ни за управленските практики на ГЕРБ и ДПС през последните 14 години остава непроменена", пишат от ДСБ.

Според партията претенциите на ДПС за влияние върху управляващото мнозинство се дължат "изцяло на договорката между ГЕРБ и ДПС, която беше особено видима и на местните избори".

ДСБ потвърждава начертания план пред правителството и след ротацията в кабинета "Денков-Габриел" да се продължи политиката на твърда подкрепа на сегашните приоритети на правителството.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай