Борисов подпали мрежата с пост за нов тунел на магистрала Струма

Днес движението през тунел "Железница" на магистрала "Струма" ще бъде пуснато

Борисов подпали мрежата с пост за нов тунел на магистрала Струма | StandartNews.com

“Изграждането на автомагистрала “Струма” беше приоритет на правителствата на ГЕРБ. Работихме неуморно и експедитивно, както хората очакваха от нас”, написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомня, че през третия мандат на тяхното управление са започнали съоръженията, които се откриват днес.

“Осигурихме финансирането (европейско и национално), придвижихме тежките процедури, започна строителството на най-дългия и сложен тунел "Железница" и мостовите съоръжения от двете му страни. Имахме решение и за най-опасния участък - този през Кресненското дефиле. Което вече три години отлежава “в кошчето”. Защото тапата там си стои. И чака с години. Дано не потъне в безвремието, което през последните три години - откакто ГЕРБ не е управлява, забави ритъма на цялата държава”, се казва още в поста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер.

"Леко и безаварийно пътуване по новите участъци на “Струма”! Поздравления за всички, които работиха по тях! Успяхме, въпреки другите, които ни саботираха", завършва той.

Днес движението през тунел "Железница" на магистрала "Струма" ще бъде пуснато, съобщават от МРРБ. Съоръжението е с дължина около 2 км и е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай