Бивш министър от ПП-ДБ посочи защо отиваме на предсрочни избори

Днес бяха възстановени правомощията като народни представители на Николай Денков, Асен Василев, Атанас Славов и Андрей Цеков

Бивш министър от ПП-ДБ посочи защо отиваме на предсрочни избори | StandartNews.com

ГЕРБ и ДПС поискаха да отидем на избори заради законите за противодействие на корупцията и за защита на сигналоподателите. Тази версия изказа пред репортери в кулоарите на парламента народният представител от "Продължаваме промяната-Демократична България" Атанас Славов, вече бивш правосъден министър.

„Днес сме тук, за да споделим две конкретни причини защо ГЕРБ и ДПС поискаха да отидем на избори. Първата причина е, че от шест месеца е приет законът за противодействие на корупцията и трябваше досега да се извърши избор на независима деполитизирана комисия", заяви Славов и добави, че това е било блокирано и не се случва.

Втората причина е, че от една година е приет законът за защита на сигналоподателите, който тогава беше приет с на практика амнистия за времето на управлението на ГЕРБ, а ние искахме да изпълним критериите на Европейската комисия да важат защитите назад във времето, добави депутатът.

Попитан за снимките на Бойко Рашков, Славов отговори: „ако снимките бяха доказателство, щяха да са приобщени по делото“.

Днес бяха възстановени правомощията като народни представители на Николай Денков, Асен Василев, Атанас Славов и Андрей Цеков, които до вчера бяха министри в редовното правителство.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай