Свещеници дадоха светъл пример в Деня на християнското семейство

Десетки свещеници и семействата им станаха кръводарители

Свещеници дадоха светъл пример в Деня на християнското семейство | StandartNews.com

Източник: ВМА

Да бъдем добри, да обичаме истински и да си помагаме - това са съветите на отец Костадин в Деня на християнското семейство. Заедно със съпругата си и двете си деца той се включи в инициативата на Военномедицинската академия в София "Бъди един от нас! Дари кръв, спаси живот!". Днес десетки свещеници и семействата им станаха дарители, предаде БНТ.

Мария е на 4, а Стефан скоро ще навърши 1. Според отец Костадин и съпругата му Златомира ключът на разбирателството в семейството е любовта, а децата си възпитават да са добри хора.

"Да му даваме добър пример и те в крайна сметка ни копират. То това е трудното - ние да сме добри и по този начин и те са добри", каза Златомира Тренева.

Малката Мария беше много горда, че мама и тате са дарили кръв и ще помогнат на други хора да се възстановят по-бързо. Като порасне иска да стане лекарка. Въпреки че беше малко болна, тя ни поздрави със стихче.

"Първото и основно нещо за да бъдат едно истинско семейство е любовта - истинската, чистата любов, породена от чисто сърце и, разбира се, много търпение, много разбиране", каза отец Костадин Тренев.

Отец Костадин ни съветва винаги да помагаме - кой колкото сърце има и кой колкото може да подкрепя и да помага. Не само на близките си, но и на всички хора.

"Защото да гледаме сълзите на хората е най-лошото нещо и те подбуждат нашите сълзи. Когато човек няма хляб, когато няма къде да се подслони, когато няма възможност да събере хиляди левове, за да излекува болното си дете, ако тези сълзи можем да избършем, ще сме най-щастливите хора на земята", посочи той.

Всеки желаещ може да дари кръв в Кръвния център на ВМА всеки ден от 8:00 до 16:00 ч.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай