Продължава бедствието в части от България, хора са без ток

Учениците от 280 училища в страната няма да учат днес заради усложнената обстановка

Продължава бедствието в части от България, хора са без ток | StandartNews.com

Източник: БТА

Новата седмица започва с действия за нормализиране на обстановката в страната. Половин милион домакинства прекараха нощта без ток. Има паднали дървета и блокирани пътища. Работи се по отстраняването на щетите, за да може електроподаването да бъде възстановено, предава бТВ.

Бедствено положение е обявено в четири области - Шумен, Разград, Силистра и Варна. Все още остава в сила предупреждението да се пътува само при необходимост.

Учениците от 280 училища в страната няма да учат днес заради усложнената обстановка. Решението е на кризисните щабове по общини, подкрепено от Министерството на образованието. Учебните заведения се намират в 30 общини на страната.

Най-критично е в община Добрич. Там няма да учат в 67 училища от 8 общини. Списък с училища, за които днешният ден е обявен за неучебен, е публикуван на сайта на Министерството на образованието.

В София главните булеварди са почистени, очаква се да започне почистването и на вътрешнокварталните улици днес. Там обаче снегът се е натрупал и е много заледено тази сутрин. Все още има много паднали клони и дървета.

Сигнали за тях, както и за непочистени пътища на територията на столицата, може да подавате към контактния център на Столичната община или на телефон 112.

Хората без дом могат временно да намерят подслон в центъра за настаняване в Красна поляна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай