Втори живот! Мъж оцеля в смачкана от страшната буря кола

Проливният дъжд и липсата на видимост принудили мъжа зад волана да спре и да изчака

Втори живот! Мъж оцеля в смачкана от страшната буря кола | StandartNews.com

Източник: РДПБЗН-Пловдив

Мъж на 50 години оцеля по чудо, след като дърво се стовари върху колата му. Пролетната буря в района на пловдивското село Чешнегирово заварила водача на път, предаде бТВ.

Проливният дъжд и липсата на видимост принудили мъжа зад волана да спре и да изчака.

„Чу се силен трясък. Секунди по-късно разбрах, че върху колата ми се стовари огромно дърво. Опитах се да запазя самообладание и излязох през люка. Извадих голям късмет“, разказа мъжът пред огнеборците от службата в Садово.

От там мигновено са се притекли на помощ на пострадалия мъж. Пожарникарите освободили пътя и смачкания автомобил.

Шофьорът е невредим и не може да повярва на късмета си. „Живея втори живот, ако с мен пътуваше и пътник, нямаше да оцелее“, сподели още водачът.

Силна буря с градушка с размери на лешник се изви над Плевен снощи. Природната стихия започна малко преди 20:00 часа. На места в града според очевидци градушката е продължила интензивно около 10 минути. В част от града токът бе прекъснат.

По думите на областния управител на Плевен Николай Абрашев вода е заляла гаража на Областна администрация. Има паднали дървета в града и на места се работи по изтегляне на автомобили. Изстреляни са около 200 противоградни ракети от полигона при Долни Дъбник.

По информация от община Плевен има подадени сигнали на горещия телефон на местната администрация за закъсали автомобили в ниските части на града, подаден е и сигнал за наводнен хипермаркет. Всички сигнали се препращат към противопожарната служба, за да се предприеме отводняване.

По време на бурята е спряно движението на тролейбусите заради безопасността на пътниците и шофьорите, но вече е възстановено. Няма нанесени щети по контактната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай