Лидер на земеделците обясни как се успели да надвият властта

Всичко, което поискахме, бе прието, обяви Симеон Караколев

Лидер на земеделците обясни как се успели да надвият властта | StandartNews.com

Източник: бТВ

„Това, което вчера се договаряхме с кабинета беше на думи. Очакваме днес да получим проекта на споразумение с правителството, който да го обсъдим на оперативни съвети и най-късно в понеделник да бъде одобрен от наша страна и подписан“, обяви пред бТВ Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация и член на ръководството на Българската аграрна камара.

Вчера земеделските производители съобщиха, че спират ефективните протести, с които блокираха ключови пътища в страната четири дни. Това се случи след среща на техни представители в Министерския съвет с премиера Николай Денков и министъра на земеделието Кирил Вътев.

„За нас беше важно фермерите да получават същата помощ, която са получавали 2022-2023 г. На поредица от срещи ние ясно и категорично излагахме нашите искания от самото начало и казахме, че няма да отстъпим от тях. Те са разделени в три групи: краткосрочните финансови цели за всички сектори, без зърнопроизводството, да се запазят ставките, които са били за подпомагане на фермерите 2022-2023; за сектор „Зърнопроизводство“ – до 3000 декара да получават безусловно по 20 лв. на декар“, обясни Караколев.

„Поставихме исканията си преди три седмици и след кръг от преговори търсехме и аргументирахме исканията си и вчера всичко, което поискахме, бе прието“, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Радка
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи