Голямо признание за България! Мария Габриел съобщи новината

Страната ни бе посочена на първо място с най-много гласове

Голямо признание за България! Мария Габриел съобщи новината | StandartNews.com

България бе избрана за член на Съвета на ООН по правата на човека (СПЧ) за периода 2024-2026 г., съобщават от Министерството на външните работи.

Страната ни бе посочена на първо място с най-много гласове - 160 държави членки на ООН гласуваха за България.

“Благодаря на всички, които подкрепиха кандидатурата на България. Избирането на страната ни за член на СПЧ е признание за активната й политика в сферата на правата на човека”, заяви вицепремиерът Габриел.

"Ангажирани да допринесат“ - това е мотото на страната ни. Четири са водещите национални ангажимента, по които България ще работи: подкрепа за мерките и политиките, насочени към борбата с всякакви форми на дискриминация и нетолерантност, расизъм, антисемитизъм и език на омразата, насърчаване на включването на повече жени и момичета на всички нива и във всички сфери на политическия и обществен живот, защита на правата на детето, включително правото на универсален достъп до образование за всяко дете, борба с дезинформацията, насърчаване на свободата на медиите и защита на журналистите.

Съветът по правата на човека (СПЧ) е междуправителствен орган, отговарящ за защитата на правата на човека по света. Той се състои от 47 държави членки на ООН, които де избират от Общото събрание на ООН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
12 Коментара
Дордан
преди 6 месеца

Ние сме смешници! Нема такава държава.

Откажи
Ван Гог
преди 6 месеца

Чудесно! Мария от Гоце Делчев докъде стигна! прослави ни по света! То като няма вече спорт и изкуство, с какво да ни свързват? А каква държава можехме да бъдем!? Плодородна земя, вода има, море, реки, планини.... Гнус ме е от политическата ни класа! Всички са човек на някого, подставени лица да натискат бутона...

Откажи
Кольо
преди 6 месеца

Ще отиде в Ню Йорк още някой бюрократ на основата на шуробаджанащината. След това ще почнат едни конференции, семинари, работни срещи, мозъчни атаки и т.н.. Въобще голяма работа ще закипи за ползу роду и харчене на народна пара. А може и нищо да не започне защото ще отиде някой там на хубава заплата, ще се покрие и ще го забравим докато след години не го изнесат от там.

Откажи
Роза
преди 6 месеца

Всички са поставени,лицемерни подлоги. Не им вярвайте.

Откажи
Gecone
преди 6 месеца

България и права на човека!? Ти сериозно ли?

Откажи
Българин
преди 6 месеца

До драскачите.Тупани я кажете как рият макетата сега.А за шуробаджинащината,питайте бай дънчо

Откажи
Възмутена
преди 6 месеца

Може би защото в България, във всяка област, се нарушават правата на гражданите - здравеопазване, околна среда(борба за чист въздух), некачествена храна, цени на стоки, ниски доходи и т.н.

Откажи
БЛАГОИЗТЕЗАР
преди 6 месеца

Ми,то,ние,никога,не сме,имали,права,Инак,тияПревратаджии,нямаше,да са,на,власт

Откажи
Иван
преди 6 месеца

Никога в България няма да има права крадци и предатели

Откажи
Иван
преди 6 месеца

Колко ли се е навеждала Мара ??? Или се чекнала на пилона.

Откажи
Мойто
преди 6 месеца

СОРОСпийсссски простотии. Одете всичките на чичко ви Шорош в г.за. ДВЕПМ.

Откажи