Елеонора Лилова: Няма национална програма за киберзащита

Отчетохме 28 % успеваемост, като децата са доволни, каза още тя

Елеонора Лилова: Няма национална програма за киберзащита | StandartNews.com

Защо да няма национална програма за киберзащита, която да тече през Министерството на образованието и науката? 

Това беше въпросът, който зададе Елеонора Лилова, директор на 2-ро СУ, която е била шеф на Агенцията за закрила на децата по време на на втория международен форум "Заедно срещу кибертормоза на деца", който се проведе под патронажа на вицепремиера и външен министър Мария Габриел. Организатори бяха Българска академия за сигурност и медия "Стандарт".

През 2019 г. бяха направени първите стъпки, като стартира програмата ние решихме, че това е нещото, от което имаме нужда. Тя е изключително ценна и на колкото повече места се внедрява, толкова повече ще има ползи, а те са много.

Когато се въведе програмата тя беше качена на сайта на училището, за да се запознаят с нея всички.  През втората година отчетохме 28 % успеваемост, като децата са доволни. Важно е всички да сме заедно и обединени в каузата. Всяка година 70 000 по-малко пострадалите ученици, каза Лилова. 

Програмата учи не само родители и деца, а и дава доверие, че учителите са хората, които могат да им помогнат. Тя разкри, че организират форум "Иновации в действие. Представяне на ползи и киберзащитник", които ще се проведе на 26 април 2024 г. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай