ЕК реши! Ще бъдат ли доставени влаковете от Китай

Тръжната процедура за възлагане на обществена поръчка е за 20 електрически влака

ЕК реши! Ще бъдат ли доставени влаковете от Китай | StandartNews.com

Европейската комисия взе решение за прекратяване на проверката на обществена поръчка за доставка на влакове в България от Китай след оттеглянето на китайското дружество (CRRC Qingdao Sifang Locomotive Co., Ltd.). Това съобщи еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон.

Тръжната процедура за възлагане на обществена поръчка се отнася за купуването на 20 електрически влака, както и за тяхната поддръжка за срок от 15 години. Прогнозната стойност на договора е около 1,2 милиарда лева (610 милиона евро).

Идва първият частен влак у нас! Обещават чудеса

Посоченото китайско държавно дружество е най-големият производител на подвижен състав в света по отношение на приходите, се отбелязва в съобщението. Комисията предприе проверката на 16 февруари по силата на правилата на ЕС за чуждестранните субсидии и по сигнал на Министерството на транспорта.

Само за няколко седмици бяха постигнати резултати, се отбелязва в изявление на Бретон по този повод. Ще продължим да предприемаме всички необходими мерки за запазване на икономическата сигурност и конкурентоспособността на Европа с решителност и бързина, допълва Бретон.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Киров
преди 1 месец

Ало Фатме, не пиши глупости! Трябваше да напишеш само, че всичко пропада заради еврокомисията и да не чакаме влакове!

Откажи
Даничка
преди 4 седмици

ЕК иска да ни мачка до послесния българин, не разрешава да сключим изгодна сделка с китайците, трябва да си купуваме от западн/ал/а Европа бракувани вече влакове на тройни цени. Пр*0к*лети да са к@рл€жит€ от €К!

Откажи