10 пострадаха при катастрофа с автобус. Последни новини от болницата

Причините за инцидента се изясняват. На местопроизшествието се извършва оглед

10 пострадаха при катастрофа с автобус. Последни новини от болницата | StandartNews.com

Източник: БНТ

Общо 10 души са пострадали при катастрофа между камион и автобус на пътя Русе-Бяла, край разклона за град Борово. Това съобщи за говорителят на МВР в Русе Даниела Малчева.

Сигнал за инцидента е подаден в 12:20 часа днес. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, на Спешна помощ и на противопожарната служба.

Малчева обясни, че според първоначалните данни катастрофата е между автобус с румънска регистрация с гръцки туристи, управляван от 36-годишен шофьор, движещ се към Бяла и тежкотоварен камион с турска регистрация, управляван от 50-годишен мъж. Двете превозни средства са се ударили при разминаване на завой. При инцидента автобусът е напуснал пътя вдясно по посока на движението си.

При произшествието са пострадали десет души, пътували в автобуса, сред които е и шофьорът. Те са с леки порезни рани от счупените стъкла. Няма опасност за живота им. Транспортирани са с три линейки към Университетската болница "Канев" в Русе.

Причините за инцидента се изясняват. На местопроизшествието се извършва оглед.

Пострадалите при катастрофата между камион и автобус по пътя Русе-Бяла са без опасност за живота. Сред тях има жена в тежко състояние, която ще бъде оперирана, съобщи Стела Кръстева от Университетската болница "Канев" в Русе.

Кръстева обясни, че в мултипрофилното спешно отделение на болницата са приети 10 души - осем гърци и двама румънци, един от които е шофьорът на автобуса. Пострадали са шестима мъже и четири мъже. Най-младият е на 18 години, а най-възрастният - на 63 години.

В тежко състояние е 62-годишна жена, която е с травма на главата, като предстои да бъде оперирана. Няма опасност за живота ѝ.

Останалите деветима души са с различни травми и порезни рани. Двама от тях са отказали да бъдат хоспитализирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай