Промяна с медицинските бележки. Засяга всички ученици

Проф. Христо Хинков каза голяма новина

Промяна с медицинските бележки. Засяга всички ученици | StandartNews.com

Източник: bTV

Проф. Христо Хинков с голяма новина. „В Министерството на здравеопазването взехме решение да предложим на „Информационно обслужване“ и на Министерството на образованието и науката (МОН) да отмени изцяло медицинските бележи за учениците и да се използва амбулаторният лист“. Това  здравният министър проф. Христо Хинков, пред бтв. 

В момента за бележките за отсъствията на учениците по болест се заплаща и всеки общопрактикуващ лекар сам определя цената. В крайна сметка тя варира от 4 лв. до 60 лв.

„Имаме принципното одобрение за отпадането на бележките от Българския лекарски съюз. Очакваме това нещо да се финализира в най-скоро време. Сега медицинската бележка допълва това, което се прави от общопрактикуващия лекар по принцип. Когато се прави един преглед, се издава амбулаторен лист и този амбулаторен лист трябва да бъде приет от учебното заведение за медицинска бележка“, уточни проф. Хинков.

Относно очакваната от много ученици грипна ваканция здравният министър обяви, че в 8-те области, обявили грипна епидемия – Плевен, Смолян, Пловдив, Габрово, София-област, Варна, Бургас и Пазадржик, плюс София-град, вероятно ще се премине към онлайн обучение.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
sour815
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи