Украйна получи неочаквана подкрепа с руски хеликоптери

Аржентинският президент даде приоритет на съюзите със "страните, които защитават свободата"

Украйна получи неочаквана подкрепа с руски хеликоптери | StandartNews.com

Президентът на Аржентина Хавиер Милей обяви прехвърлянето на два военни хеликоптера руско производство на Украйна, съобщи Укринформ като се позова на публикация във "Файненшъл таймс".

Аржентинският лидер даде приоритет на съюзите със "страните, които защитават свободата", включително САЩ и Израел, които той посети по-рано през февруари. Милей добави към този списък и Украйна, на която, според него, Аржентина е предала два военни хеликоптера руско производство.

В статията на "Файненшъл таймс" не се уточнява какви хеликоптери е получила Украйна. Не е известно и кога военното оборудване е пристигнало от Аржентина.

Както беше съобщено на 15 декември миналата година аржентинското правителство възнамерява да предаде на Украйна два транспортни хеликоптера МИ-17Е руско производство.

И двата хеликоптера са оборудвани с допълнителни резервоари и товарен кран за полети на много големи разстояния в Антарктида. Единият от тях не се използва от две години поради проблеми с доставката на компоненти от намиращата се под санкции Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
София
преди 1 месец

В О Й Н И Т Е С А К Ъ Р В Ъ В Б И З Н Е С

Откажи
Пенка
преди 1 месец

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи