Украинска атака с дрон предизвика ужас в Русия

Не се съобщава за щети или жертви, а пламъците са били потушени

Украинска атака с дрон предизвика ужас в Русия | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Тази нощ пожар избухна в петролна рафинерия в руския Краснодарски край, съобщиха днес местните власти, цитирани от ДПА.

Не се съобщава за щети или жертви, а пламъците са били потушени, каза още местната управа, без да назовава причината за огъня. Според изявления в социалните мрежи украинско нападение с дрон е предизвикало пожара, като беше публикуван видеозапис, за който се твърди, че показва кадри от случилото се.

Други отбелязаха, че от Краснодаркия край често излитат руски изтребители, които се насочват към Украйна. Руското министерство на отбраната съобщи още днес, че над Черно море и окупирания от Русия Кримски полуостров са извършени общо 36 нападения с украински дронове. ДПА не може да потвърди информацията от независим източник.

Украйна се опитва да си върне отнетата от Русия територия, след като Кремъл започна инвазията си през февруари 2022 година. Киев настоява, че Москва трябва да изтегли силите си и от Крим, който Русия незаконно анексира през 2014 г., заедно с останалите региони, превзети от Москва миналата година.

Крим, където в момента се намира руският Черноморски флот, базиран на пристанището в Севастопол, в миналото беше  обстрелван многократно от украински дронове, включително и с натоварени с експлозиви морски безпилотни летателни апарати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай