Рускини с мощен призив към Путин

Властите не дават разрешения за провеждане на протести

Рускини с мощен призив към Путин | StandartNews.com

Над година след мобилизирането на 300 000 руснаци за фронта в Украйна група жени създадоха организация с настояване мъжете им да бъдат върнати от бойното поле.

Съпругът на Мария Андреева е мобилизиран преди повече от година. Казва, че е пратен да охранява превзетите от Русия територии.

„Смятахме, че на първата годишнина от мобилизацията нашият президент поне ще уточни ситуацията по някакъв начин: колко още трябва да чакаме, какви са плановете за близките ни, но има пълно мълчание“, коментира жената.

Съпругите, майките и сестрите на мобилизираните не осъждат публично т. нар. от Кремъл „специална военна операция“, но настояват за яснота. Така създават гражданско движение и правят опити да се свържат с военното министерство в Москва.

„Пишем им писма и получаваме формален отговор, в който се казва, че мъжете ни ще бъдат там до края на „специалната военна операция“. Нямаме никаква конкретика“, допълва Андреева.

Властите не дават разрешения за провеждане на протести, организирани от движението. А по думите на Мария организацията им е обвинявана, че е финансирана от врагове на Русия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ссс
преди 4 месеца

Руская

Откажи