Путин увеличава армията си, причината е плашеща

Армията ще наброява 2,2 милиона души, от които 1,32 милиона военни

Путин увеличава армията си, причината е плашеща | StandartNews.com

Източник: ТАСС

Руският президент Владимир Путин разпореди да се увеличи с 15 процента числеността на военнослужещите във въоръжените сили, предадоха световните агенции.

Разпореждането се съдържа в подписан от Путин президентски указ, публикуван на сайта на Кремъл. В него увеличението е обяснено с "нарастване на заплахите", свързани с конфликта в Украйна.

Армията ще наброява 2,2 милиона души, от които 1,32 милиона военни, според президентския указ.

Предходният указ датираше от август 2022 г. и установяваше броя на членовете на въоръжените сили на 2 милиона души, от които 1,15 милиона военнослужещи.

Конкретно без да се брои цивилният персонал това представлява увеличение с 169 372 военнослужещи, което е почти 15 процента увеличение на бойната сила.

"Увеличаването на числеността на въоръжение сили се дължи на нарастване на заплахите, насочени срещу нашата страна и е свързано с провеждането на специалната военна операция в Украйна и с продължаването на разширяването на НАТО", се казва в изявление на руското министерство на отбраната относно президентския указ.

"Подсилване на комбинираните въоръжени сили на алианса близо до Русия и разполагането на допълнителни средства за противовъздушна отбрана и ударни оръжейни системи е в ход", се допълва в съобщението.

Министерството обаче казва, че това увеличаване на числеността ще става на етапи, на базата на доброволна ангажираност и никаква военна мобилизация не се предвижда.

През септември 2022 г. пред сериозните трудности на фронта Русия разпореди военна мобилизация, принудила стотици хиляди мъже да избягат от Русия, за да избегнат принудителното си зачисляване в армията, отбелязва Франс прес.

Оттогава ситуацията на фронта се стабилизира и руските власти привилегироват набирането на военнослужещи на доброволна база, обещавайки големи заплати и социални преимущества на онези, които се съгласят да постъпят във въоръжените сили, допълва агенцията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
bekka
преди 4 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи