Британски лорд у нас каза съдбата на Украйна срещу Русия

Това ще е дълга борба. И ние ще сме там до края, каза Тимъти Елиът

Британски лорд у нас каза съдбата на Украйна срещу Русия | StandartNews.com

Източник: бТВ

„Когато нация с мащаба на Руската федерация атакува една страна, това няма да е лесна ситуация. Но Украинците имат подкрепата на много от своите съюзници. Украйна показва фантастична защита на своята страна и продължават да го правят. Техният дух не е сломен. Те са абсолютно подготвени да се сражават и е важно всички ние да ги подкрепяме в тази борба. За да сме сигурни, че тази незаконна агресия бъде спряна.“ Това заяви в интервю за бТВ министърът на отбраната от Камарата на лордовете на Великобритания граф Тимъти Елиът.

На въпрос дали свободният свят не предава Украйна, тъй като подкрепата е повече на думи, отколкото на дела, Елиът отговори, че това не е така. „Аз не мога да говоря от името на други страни, но това, което засяга нашата страна, ние увеличихме нашата годишна подкрепа за Украйна до 2,5 милиарда паунда за тази година, което е увеличение с 200 милиона в сравнение с миналата година. И голяма част от тази помощ е за дронове и подобни технологии. Важно е всеки от нас да прави това, което може. Това ще е дълга борба. И ние ще сме там до края", каза лордът.

"Какво ще означава за България, за Великобритания, за света, ако Русия успее да постигне своите цели в Украйна? Не си струва дори да мислим за това. Експанзията на Русия не е за доброто на никого. И НАТО е изключително ефективен отбранителен съюз. И наскоро беше допълнително подсилен с Финландия и Швеция. НАТО има надмощие и е много фокусиран върху това голямо предизвикателство“, коментира Тимъти Елиът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Us_Flagg
преди 1 седмица

Няма нужда вие да ходете там ве,те скоро и на вашето джамче ке почукат!!! У бъкингамцкия мущорец....

Откажи