Помага ли Al в намирането на работа

Нова услуга от платформа

Помага ли Al в намирането на работа | StandartNews.com

Все по-често се говори за навлизането на Al във все повече области. Професионалната социална мрежа LinkedIn предложи на първокласните си абонати нова функция: консултант по работа, базиран на изкуствен интелект, който им помага да намерят, проучват и кандидатстват за работа. 

Малко преди това платформата обяви, че размерът на потребителската ѝ база е нараснал до 1 милиард души, а същевременно се увеличава и броят на функциите с изкуствен интелект.

LinkedIn, която е собственост на Microsoft, все повече експериментира с AI функции за премиум абонатите си. Тази година компанията им предложи генеративни AI услуги за по-добро попълване на профили и кореспонденция с HR служителите. Новата функция обещава още по-голяма персонализация.

Първоначално най-забележимото улеснение за търсещите работа ще бъде генерирана от AI информация до всяка обява за работа. Системата ще предложи резюме въз основа на дългото описание на длъжността и ще прецени дали е подходящо за конкретен потребител въз основа на данните от неговия профил в LinkedIn.

AI функцията ще подчертае трудовия опит на кандидата в определена област и също така ще му даде препоръки как да попълни профила си, така че да изглежда по-привлекателен за работодателите.

LinkedIn разполага с огромен обем професионална информация, което означава, че съветите на AI асистента ще бъдат силно персонализирани, отбелязва Engadget.

Засега функцията е достъпна в бета версия за ограничен брой премиум потребители, но постепенно ще се усъвършенства, обещават разработчиците от LinkedIn.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай