Зеленски готви покана на Тръмп. До къде?

Според украинският президент политиците трябва да видят какво представлява истинската война

Зеленски готви покана на Тръмп. До къде? | StandartNews.com

Володимир Зеленски готви покана на Доналд Тръмп. Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е готов да заведе Доналд Тръмп на фронтовата линия, ако бившият президент се завърне в Белия дом. Зеленски отправи поканата по време на конференцията по сигурността в Мюнхен. Според украинският президент политиците трябва да видят какво представлява истинската война. 

"Ако сме в диалог как да завършим войната, трябва да покажем на хората, които вземат решения, какво означава истинска война, а не в Инстанграм, заяви Зеленски в реч, произнесена на английски. 

Думите на украинския президент идват на фона на неяснотите около западната помощ за Киев, която се оказва ключова във войната с Русия. 

Заради спорове в Конгреса на САЩ пакетът от военна помощ на стойност 60 милиарда долара все още остава блокиран. Евентуалното преизбиране на Доналд Тръмп за президент също хвърля сянка върху перспективите за продължаване на подкрепата на Вашингтон за Киев, отбелязва Франс прес. 

Тръмп вече се обяви против военната подкрепа на президента Джо Байдън за Украйна, а по време на предизборен митинг той заяви, че дори би "насърчил" руснаците "да правят каквото си искат", ако член на НАТО не "плаща сметките си", като има предвид разходите за отбрана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи