Виена си отдъхна! Страшен убиец е в ръцете на полицията

Предполага се, че е отговорен за две убийства на бездомни хора

Виена си отдъхна! Страшен убиец е в ръцете на полицията | StandartNews.com

Мъжът, който се издирва от лятото във Виена и за когото се предполага, че е отговорен за две убийства на бездомни хора, се е предал на полицията, съобщава днес електронният сайт на ОРФ (обществената радио-телевизионна компания). Това беше потвърдено както от адвоката на заподозрения, така и от полицията.

Предполагаемият извършител е на 17 години. Както съобщава "Кронен Цайтунг", момчето чувало гласове, които му нареждали да убива. Иззето и оръжието на убийството.

Заподозреният се е предал в присъствието на адвоката си, който също потвърди пред ОРФ Виена, че момчето е отговорно за двете убийства и за един опит за убийство. Седемнадесетгодишният младеж вече не можел да се примири със съвестта си.

"Това, което в крайна сметка го е подтикнало да го направи, със сигурност е бил натискът от факта, че е издирван, към който се е прибавило и предложението за 10 000 евро за насочваща информация. Той  искал непременно да приключи с този въпрос, за да не му бъде съсипан животът след десет, пет или колкото и да е години, за престъпленията, които е извършил на много млада възраст", обяснил адвокатът.

Предполагаемият убиец е завършил единадесети гимназиален клас. Той произхожда от прилично семейство, "с изключение на факта, че родителите му са се разделили докато е бил съвсем малък. Мотивът със сигурност трябва да се търси във възможно личностно разстройство", са думите на неговия правен защитник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай