Ужасът в Япония. 155 труса, заплаха от цунами (СНИМКИ)

Следващите часове са ключови за Страната на изгряващото слънце

Ужасът в Япония. 155 труса, заплаха от цунами (СНИМКИ) | StandartNews.com

155 са вече вторичните трусове между 3 и 6,1 по Рихтер в Япония, след като мощно земетресение от 7,6 по Рихтер разтърси страната вчера рано сутринта българско време.

Следващите часове са ключови за Япония. Има предупреждение за цунами. Кадри, заснети от очевидци, показват разрушени пътища.

Най-малко 24 души са загинали, предадоха световните агенции, позовавайки се на официални японски представители. По данни на местните власти сред загиналите има седем жертви в градската болница на Вадзима.

В град Вадзима, разположен в най-силно засегнатата от земетресението префектура Ишикава, само в един от кварталите са изгорели повече от 100 сгради.

Правителството съобщи, че около 1000 души са били настанени в база на военновъздушните сили във Вадзима и са снабдени с одеяла, вода и храна, пише БТА.

По данни на японската метеорологична служба земетресението е предизвикало вълни с височина около 1,2 м в района на град Вадзима, а на други места са регистрирани вълни под 1 м височина.

Има предупреждение за нови силни земетресения през седмицата, особено през следващите два или три дни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай