Тръмп получи важна подкрепа за президентските избори

Кевин Маккарти каза още, че ще обмисли идеята да стане част от неговия кабинет

Тръмп получи важна подкрепа за президентските избори | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Републиканецът Кевин Маккарти, който се оттегли от Камарата на представителите на американския Конгрес, след като беше отстранен по-рано през годината от председателския й пост, заяви, че подкрепя Доналд Тръмп за предстоящите президентски избори, предаде Асошиейтед прес.

Маккарти каза още, че ще обмисли идеята да стане част от неговия кабинет, ако Тръмп, който  е сочен за фаворит на републиканците за спечелване на президентската номинация, спечели в крайна сметка и президентския вот и се върне в Белия дом.

"Ще подкрепя президента Тръмп", казва Маккарти в откъси от интервю Си Би Ес, което ще бъде излъчено изцяло утре сутринта. Запитан дали би работил в администрация, оглавявана от Тръмп, Маккарти казва: "Ако става дума за подходящата позиция, ако аз съм най-добрият за този пост, тогава да".

Маккарти добавя, че заедно с Тръмп са работили за спечелване на мнозинството в Конгреса, но и, че в техните отношения е имало голяма откровеност помежду им.

След атаката срещу сградата на Конгреса от поддръжници на Тръмп на 6 януари 2021 г. Маккарти първоначално нарече това "един от най-тъжните дни, които е преживявал, откакто е в Конгреса" и упрекна за случилото се бившия президент. Но няколко седмици по-късно двамата оправиха отношенията си.

Маккарти бе отстранен от поста на председател на Камарата на представителите през октомври, след като изгуби подкрепата на някои от най-дясното настроените представители на Републиканската партия, включително и на някои от най-лоялните съюзници на Тръмп в Камарата.

Маккарти бе избран като член на Конгреса за първи път през 2007 г. и прекара следващите години, издигайки се в редиците на ръководството на Републиканската партията в Камарата на представителите, преди да бъде избран за кратък, но изпълнен със събития мандат като най-високопоставения републиканец в Конгреса.

Мандатът му като председател на Камарата на представителите бе белязан от бурни отношения с хардлайнерите от Републиканската партия, които гласуваха против оставането му начело на поста на 3 октомври, след като той подкрепи двупартиен проектозакон за разходи, който предотвратяваха временно спирането на работата на федералното правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай