Тръмп получи важна подкрепа за изборите, негов противник се отказа

Мнозинството от избирателите на първичните избори на републиканците искат да дадат още един шанс на Доналд Тръмп

Тръмп получи важна подкрепа за изборите, негов противник се отказа | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес, архив

Губернаторът на Флорида Рон Десантис сложи край на президентската си кампания и заяви подкрепата си за бившия президент Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Това затвърждава статута на Тръмп на суперфаворит в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в страната през ноември.

"За мен е ясно, че мнозинството от избирателите на първичните избори на републиканците искат да дадат още един шанс на Доналд Тръмп", каза Десантис на видеозапис, публикуван в платформата Х, преди първичните избори на Републиканската партия в щата Ню Хемпшър във вторник.

По едно време губернаторът на Флорида бе смятан за основен съперник на Тръмп в надпреварата, залагайки на консервативните си позиции по редица обществени въпроси. След това обаче той изостана и изпитваше проблеми с набирането на средства за кампанията си.

Надпреварата за номинацията на републиканците започна в понеделник, когато Тръмп спечели убедително първичните избори в щата Айова, които бяха произведени под формата на партийни събрания. Десантис остана втори, но далеч назад.

В своето изявление, в което обяви, че се оттегля, губернаторът на Флорида отправи нападки срещу класиралата се на трето място в Айова Ники Хейли, която е бивш постоянен представител на САЩ при ООН. Републиканците "не могат да се върнат към старата републиканска гвардия от миналото - преопакована форма на притоплен корпоративизъм, който Ники Хейли представлява".

Междувременно Доналд Тръмп изрази задоволство, че е получил поддръжката на Рон Десантис в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в страната през ноември.

"За мен е голяма чест да имам неговата подкрепа", каза Тръмп за телевизия Фокс нюз. "Очаквам с нетърпение да работя заедно с него, за да победим Джо Байдън, който е най-лошият и корумпиран президент в историята на страната ни", добави той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай