Тайна операция в Русия, ликвидирани са опасни терористи

По предварителни данни са убити шестима бойци, тече оглед на мястото

Тайна операция в Русия, ликвидирани са опасни терористи | StandartNews.com

Източник: ТАСС

Шестима бойци от въоръжена групировка бяха ликвидирани в Русия при контратерористична операция в град Карабулак в руската автономна република Ингушетия, предаде ТАСС на която се позова и Ройтерс. Самоличностите на убитите се установяват, съобщават оперативните служби в региона.

"По предварителни данни са ликвидирани шестима бойци, тече оглед на мястото", каза източник на ТАСС.

Специалната акция в града е завършена, но силите на реда продължават да действат в режим на контратерористична операция. Тя покрива четири улици в града, съобщиха снощи от местния оперативен щаб на представителите на медиите.

От информационния център на Националния антитерористичен комитет на Русия казват за ТАСС, че Силите за специални операции на Русия (Спецназ) са открили и блокирали в жилище бандитска група. Жителите от района са били евакуирани в училищна сграда. Ройтерс предаде, че предполагаемите бойци са открили огън от жилището по служителите на реда.

Ингушетия е най-малката автономна република на Руската федерация. Тя се намира в Кавказкия регион, между Северна Осетия и Чечения, като населението ѝ е около половин милион души.

В продължение почти на десетилетие до 2017 г. руските сили за сигурност са се борили с въоръжени нападения, извършвани от редица ислямистки групировки в Ингушетия, Дагестан и Чечения, посочва Ройтерс.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай