Предстои исторически ден за Северна Македония

Ключови думи на Али Ахмени

Предстои исторически ден за Северна Македония | StandartNews.com

Исторически ден нарече утрешния 28 януари председателят на най-голямата албанска партия в Северна Македония ДСИ Али Ахмени. В обръщение в навечерието на гласуването на техническото правителство на страната, за първи път с излъчения именно от ДСИ премиер албанец Талат Джафери, излъчено във фейсбук профила му, Ахмети се обръща към всички граждани на Северна Македония, призовавайки ги за единство за изграждане на европейска Северна Македония.  

„Този ден е исторически и за албанците, и за македонците, и за всички останали, защото ние ставаме равноправна държава и общество, и преодоляваме всички предразсъдъци. Заедно поемаме отговорността да водим страната, не един след друг, а рамо до рамо, заедно, за една европейска (Северна) Македония”, казва в обръщението си Ахмети, призовавайки всички граждани да оставят настрани онова, което ги разделя и да си подадат ръка за това, което ги обединява. 

„Искаме да оставим на внуците си европейска или проруска (Северна) Македония, демократична или диктаторска държава, мир или конфликт, напредък или застой? Затова трябва да се обединим! Тези процеси са по-големи от всеки от нас, но в нашите ръце е да градим мостове и да отваряме пътя за сбъдване на мечтите”, подчертава Ахмети, добавяйки, че „първият албански премиер е обещание и вече сбъдната мечта”. 

На извънредно заседание утре парламентът на Република Северна Македония трябва да гласува техническото правителство, което трябва да организира изборите през пролетта в страната. Това ще бъде третото техническо правителство на страната и за пръв път премиер на Северна Македония ще бъде албанец.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Александър Маккуин
преди 2 месеца

Циганска работа..

Откажи