Китай показа ново мощно оръжие, конкурира американците

"Фу Цзян" е изцяло проектиран и произведен в страната

Китай показа ново мощно оръжие, конкурира американците | StandartNews.com

Китайската армия представи най-модерния си самолетоносач. Военният кораб разполага с писти, които могат да катапултират по-широка гама самолети от неговата палуба, съобщава Ройтерс.

"Фу Цзян" е изцяло проектиран и произведен в страната. Предстои корабът да проведе първите си морски изпитания. Самолетоносачът е по-голям и технологично по-напреднал от "Шан Дун", въведен в експлоатация през 2019 г., и "Ляо Нин", който Китай купи втора ръка от Украйна през 1998 г. и преоборудва в страната.

Освен самолетоносачите от клас "Форд", нов клас атомни превозвачи, които се разработват за американския флот, "Фу Цзян" е единственият самолетоносач в света, оборудван с най-новата електромагнитна система за изстрелване на самолети (EMALS).

Китайската версия на EMALS може да изстрелва повече видове самолети. Също така е по-надеждна и енергийно ефективна, отбелязвайки крайъгълен камък в модернизацията на китайската армия.

Президентът Си Цзинпин многократно е призовавал за повишена бойна готовност и технологичен напредък преди 100-годишнината от основаването на Народната освободителна армия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Nazar
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
Иванов
преди 3 месеца

Тоя свят полудя само за войни мислят и кой по голямо оръжие да създаде

Откажи
Краварите
преди 3 месеца

Все по-ниско взеха да падат! Не вие ще управлявате света Западни изверги!!!

Откажи
Брачеда
преди 3 месеца

До NAZAR ??? Както върви ще фалираш с твоята рецепта за виагра.Светът е откачил да се въоръжава,а и на власт са от тия пробития долар.

Откажи
Стамат
преди 3 месеца

И децата знаят, че Китай и Русия са много по-напред от USA.

Откажи