Иран с тежка закана към Ирак и Сирия

След нанесени удари

Иран с тежка закана към Ирак и Сирия | StandartNews.com

Иран обяви, че е нанесъл удари по цели в Ирак и Сирия. Съединените щати осъдиха остро атаките. В съобщение на Иранската революционна гвардия се посочва, че с балистични ракети са унищожили „шпионски центрове“ и обекти на „антиирански терористични групировки“ в Иракски Кюрдистан.

Говорителят на министерството на външните работи на Иран Насер Канаани заяви, че Техеран зачита неприкосновеността и териториалната цялост на другите държави, но в същото време се възползва от своето „основателно и законово право да възпира заплахите за националната сигурност“.

„След като врагът си направи погрешни сметки, насочвайки се към Ислямската ни република, Иран отговори с високите си разузнавателни способности, осъществявайки точна и целенасочена операция срещу щабквартирите на виновниците“, добави Канаани.

Часове след атаките Американският държавен департамент изрази подкрепа за иракското федерално правителство и за властите в кюрдския автономен регион в северната част от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
павел
преди 3 месеца

Alfazon е просто бомба: секс за 3 часа без почивка, здрава ерекция, ярки оргазми и море от сперма. Това е просто незабравимо и безопасно на всяка възраст. Купих го тук на разпродажба ---- https://do.my/alfa

Откажи