Драма с мобилизация в Русия! Светкавичен отговор от Кремъл

Истина ли е разпространената новина

Драма с мобилизация в Русия! Светкавичен отговор от Кремъл | StandartNews.com

Източник: Кремъл

Високо напрежение сред обществото в Русия, породено от драматична медийна новина.

Преди ден в руските социални мрежи започна да циркулира снимка на „заповед за мобилизация“, за която се твърди, че вече е подписана от министъра на отбраната Сергей Шойгу, предаде 72.ru. 

Държавната дума вече нарече документа фалшив, самото военно министерство все още не го е коментирало, но по-рано ръководителят на министерството на отбраната заяви, че няма нужда от мобилизация. 

Според руското законодателство президентът трябва да обяви мобилизация, както обща, така и частична. 

В съвременната история на Русия мобилизация е обявена само веднъж: през септември 2022 г. Владимир Путин издаде съответен указ и в същия ден отправи призив към гражданите, в който обяви, че обявява частична мобилизация.

На 28 октомври 2022 г. ръководителят на Министерството на отбраната докладва на президента, че частичната мобилизация е приключила ; по-късно Владимир Путин каза, че краят е достигнат , а Кремъл смята, че допълнителен указ за завършване на частичната мобилизация не е задължителен .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи