Доналд Тръмп отправи люта закана. Заговори за нова война

С упрек за управлението на Джо Байдън

Доналд Тръмп отправи люта закана. Заговори за нова война | StandartNews.com

Доналд Тръмп отправи люта закна. Светът никога не е бил толкова близо до избухването на Трета световна война, заяви той,  пред свои поддръжници в Айова, където в в понеделник ще се проведе първата част от първичните избори за кандидат-президент на Републиканската партия в САЩ.

“Познавам тези хора - не мисля, че някога сме били в такава опасност от Трета световна война, както сега. Тя обаче въобще няма да е като Първата и Втората. Те бяха ужасни, но тази ще бъде много по-мащабна и унищителна”, предупреди бившият президент.

По неговите думи под управлението на Джо Байдън САЩ са се превърнали в “слаба и неефективна държава”, чието мнение не се взема предвид на световната сцена. “Байдън е изключително некомпетентен. Единственото нещо, което умее да прави добре, е да мами на избори. Демократите са добри в манипулирането на изборни резултати, а също така са отлични в преследването на политическите си опоненти. Те не могат да направят нищо иначе”, подчерта още Тръмп.

Първата част от първичните избори на републиканците ще се проведе в понеделник на фона на полярни студове и обилен снеговалеж. Има големи опасения, че времето ще бъде пречка за избирателната активност на партията, пише в тази връзка АП.

Ники Хейли, Рон Десантис и Доналд Тръмп трябваше да отменят или променят няколко свои предизборни мероприятия в Айова заради времето. Както винаги, този първи дуел се очаква да даде представа за това кой ще получи номинацията на републиканците. “Изборните събрания в Айова са изключително важни - това е първата битка, която ще зададе тона. Доналд Тръмп трябва да спечели с голяма разлика, за да запази титлата си на безспорен фаворит”, смята Алън Лихтман, професор по история във Вашингтонския университет.

Същевременно Доналд Тръмп-младши, най-големият син на Доналд Тръмп от първата му съпруга Ивана, призова на страницата си в социалната мрежа X да се ореже финансирането на Украйна. “САЩ създават класа от милиардери-олигарси в Украйна - всички пари се крадат, независимо дали говорим за Володимир Зеленски или за някой друг. А в време младите хора биват изпращани на фронта като пушечно месо, посочи Тръмп-младши.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
American
преди 3 месеца

Trump will WIN!

Откажи