Ден след смъртта на Навални! Голямата надпревара в Русия

Изборите за президент на Русия ще се проведат в рамките на три дни, от 15 до 17 март

Ден след смъртта на Навални! Голямата надпревара в Русия | StandartNews.com

Официално днес в Русия започва предизборната кампания за президентския вот през март.

Това става ден след съобщението за смъртта в затвора на опозиционния лидер Алексей Навални, което предизвика възмущение и обвинения към руските власти в цял свят.

Изборите за президент на Русия ще се проведат в рамките на три дни, от 15 до 17 март. В тях ще участват четирима кандидати -заместник-председателят на Държавната дума от партията "Нови хора" Владислав Даванков, депутатът от Държавната дума и лидер на Либерално-демократическата партия (ЛДПР) Леонид Слуцки, депутатът от Държавната дума от Комунистическата партия Николай Харитонов и настоящият държавен глава Владимир Путин.

Борис Надеждин загуби  обжалването срещу решението на избирателните власти да му забранят да участва във вота. На преден план в кампанията му бше призивът му за прекратяване на войната в Украйна и изключването му от надпреварата беше възприето като знак, че властите няма да толерират каквото и да било открито противопоставяне на политиката на Кремъл.

Проучване показа, че 76% от руснаците имат намерение да отидат до урните, а три четвърти от тях биха гласували за Владимир Путин. 71-годишният лидер, който фактически е начело на Русия от 2000 година, има шанс да управлява още шест години - до 2030 г.

Вчера Централната избирателна комисия на Русия одобри графика за разпределяне на безплатното ефирно време по държавните телевизионни канали и радиостанции между регистрираните кандидати. От щаба на Путин се отказаха от безплатното време за дебати и обясниха решението с напрегнатия график на държавния глава.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи