Датският премиер Фредериксен призна за заплахи

Разпали полемика за поведението на хората

Датският премиер  Фредериксен призна за заплахи | StandartNews.com

Мете Фредериксен направи изненадващо признание. 

Mинистър-председателката на Дания Мете Фредериксен разпали полемика за поведението на хората в социалните мрежи с публикуването на няколко послания към самата нея на езика на омразата, предаде ДПА.

Проявяваната омраза в социалните мрежи не е нещо ново, написа Фредериксен в "Инстаграм". "Тормоз, сексизъм, малтретиране, омраза и заплахи - за мнозина това е част от всекидневието", заяви тя, като допълни, че това я безпокои дълбоко.

Датската министър-председателка посочи млади хора, които след участието си в шоу програми стават обект на изпълнени с расизъм и омраза публикации, а също така и заплашвани журналисти, изследователи, държавни служители, спортисти и политици.

Срещу самата нея в последно време са отправяни редица обиди и заплахи, и то в степен, непозната за нея досега, отбелязва Фредериксен, цитирана от ДПА.

"Когато си глава на правителството, е естествено да имаш по-висок праг на търпимост, но има коментари, които са толкова агресивни, че никой не трябва да ги толерира", заявява тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Uncle Bosey
преди 1 седмица

Жабите усещат че са в казана и водата вече е много гореща и искат да се спасяват... Легализирайте марихуаната и другите наркотици, защото "хляб и зрелища" вече не е достатъчно!

Откажи