Българската кметица на Скопие стана шеф на нова партия

Партията носи името "Нова алтернатива"

Българската кметица на Скопие стана шеф на нова партия | StandartNews.com

Източник: Фейсбук

Кметицата на Скопие с български паспорт Данела Арсовска беше представена снощи като новия председател на партия "Нова алтернатива", след като на събитие в столицата на Северна Македония от партията официално обявиха, че тя е приела поканата им да я оглави.

Поканата за събранието на "Нова алтернатива", на което Арсовска ще бъде представена като председател на вече съществуваща партия предизвика множество коментари в Северна Македония. Арсовска спечели изборите за кмет на Скопие с подкрепата на ВМРО-ДПМНЕ, но малко след като пое поста между нея и опозиционната партия възникна напрежение и от ВМРО-ДПМНЕ оттеглиха подкрепата си. Преди дни, в интервю Данела Арсовска обяви, че с партия ще участва в политическия живот в Северна Македония, като очакванията бяха, че тя ще започне свой собствен политически проект.

Пред медиите, след представянето й тя посочи, че целенасочено не е дала подробности какво точно са означавали думите й, защото е „сред най-нападаните в страната и никой не иска хора, които са независими”, но ще отстоява своите възгледи и призовава „всички граждани да се присъединят” към "Нова алтернатива".

„Всички атаки са вдъхновени от много страх. Щом сме толкова маловажни, тогава защо ни нападат“, заяви тя Арсовска.

От трибуната на събитието Арсовска каза, че според нея политиката „трябва да бъде съревнование на проекти, а не извор на раздор и разделение”, а пред медиите поясни, че "Нова алтернатива", която досега е била в коалиция със СДСМ, е взела решение да излезе от коалицията, за да прецени следващите си стъпки. Тя посочи, че „всички възможности за участието на партията в предстоящите парламентарни избори са отворени” и ще влезе в коалиция, само ако бъдат приети идеите на Нова алтернатива.

„Незабавни избори в съдебната власт, за да бъде тя напълно независима и в нея да има хора, които да вземат решения без натиск. Вторият постулат е свързан със създаване на равни възможности в икономиката – увеличаване на икономическата свобода и възможности за всички, защото пред младите предприемачи се създават бариери. Необходима е политика на плосък данък. Необходима е промяна в наказателния кодекс, за да се предотврати колективният грабеж в страната. Настояваме за дигитализация на публичната администрация. А последният постулат на "Нова алтернатива" включва идеи за предотвратяване на процеса на емиграция, защита на македонската идентичност и членство в ЕС“, каза Арсовска.

Според нея Преспанският договор е нанесъл сериозни щети на страната, а вписването на българите в Конституцията нарече „сериозен и тъжен въпрос, а договорът с България е асиметричен”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
salmonelli
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи