Титаничен сблъскък между Ливърпул и Манчестър Сити завърши със смайващ финал

И двата тима могат да съжаляват

Титаничен сблъскък между Ливърпул и Манчестър Сити завърши със смайващ финал | StandartNews.com

Титаничен сблъскък между Ливърпул и Манчестър Сити завърши с неочакван край. 

Те изиграха спиращо дъха дерби от 28-ия кръг на Висшата лига, но не успяха да се победят, завършвайки 1:1 на „Анфийлд. Подялбата на точките пък остави Арсенал на върха във временното класиране.

Джон Стоунс откри резултата за „гражданите“ в 23-ата минута, а Алексис Мак Алистър в 50-ата минута възстанови паритета след точно изпълнена дузпа. По този начин Ливърпул и Сити не съумяха да се победят в последния сблъсък между мениджърите си Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола във Висшата лига, защото германецът ще напусне "Анфийлд" след края на сезона.

ВИЖ ОЩЕ: Ливърпул гази в Лига Европа и чака големия мач

И двата тима могат да съжаляват, че не успяха да спечелят двубоя. Хората на Юрген Клоп натискаха по-сериозно съперника си и отправиха повече удари по посока на вратата на гостите. Възпитаниците на Пеп Гуардиола пък не само че не се огъваха, но на свой ред изпуснаха немалко възможности пред тази на Келъхър. Малко преди края на мача и късметът покри мърсисайдци, когато Жереми Доку тресна страничната греда.

Така Ливърпул събра актив от 64 точки, колкото има и лидерът Арсенал. Мърсисайдци обаче са втори заради по-лошата си голова разлика от артилеристите. Манчестър Сити е трети с точка по-малко – 63.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай