Ново 20! Легендарен кечист изуми с формата си

След претърпени 25 операции

Ново 20! Легендарен кечист изуми с формата си | StandartNews.com

Хълк Хоган смятан за най-великият кечист на всички времена, смая с формата си. 

Днес той е на 70 години и през последното десетилетие е претърпял 25 операции, включително смяна на двете коленни стави и двете тазобедрени стави, наред с още един куп операции на гърба, корема и очите.

"Преди около 15 години тялото ми спря да работи след четири десетилетия в професионалния кеч", споделя той за Men's Health през 2023 г.

"Влязох за една операция на гърба, която се превърна в 10 операции. Сменил съм двете стави на коляното, както и двете тазобедрени стави. Имам и няколко операции на лицето заради счупване в очната кухина", признава Хоган.

Най-тежката му контузия е свързана с двубой през 1987 г. срещу тежащия около 230 килограма Андре Гиганта. Тогава Хоган трябва да вдигне и тръшне своя огромен противник, което само за миг му струва два разкъсани бицепса и скъсан мускул на гърба.

Почти няма част от тялото му, която да не е минала през хирургическа интервенция заради травми. Всичко това е било свързано с много болка, проблеми със съня, безкраен списък от лекарства, тъпчене с храна и алкохол.

Днес обаче той е в невероятна форма. Свалил е близо 20 килограма и е спрял напълно алкохола.

Споделя, че истинската промяна се е случила, когато започва да намалява пиенето и го заменя със CBD продукти. След като възпалението и болката от операциите са преминали, вече не е имало нужда да прокарва с алкохол болкоуспокоителните.

Оттам нататък започва да сваля килограми, тъй като не приема допълнителните калории от пиенето, а храната му става далеч по-чиста и здравословна.

Някога само закуската му е включвала 12 пържени яйца с овесени ядки, хляб и много масло.

"Не се интересувах коя храна е здравословна или колко е здравословно да ям. Просто винаги бях гладен", разказва той и допълва, че възстановяването му след мач или тренировка е включвало 10-12 бири с няколко обезболяващи хапчета.

Днес режимът му е далеч по-балансиран. Включва йогурт, плодове, зеленчуци, риба тон, свинско и пилешко филе. Изключил е някои млечни продукти и захарта. Единственото, което пие, е вода и био кафе.

Храни се през няколко часа и винаги гледа последното му ястие да бъде преди залез слънце, защото "след това излиза чудовището, което иска да изяде всичко."

Що се отнася до тренировките, то нещата там винаги са били ясни при него. Вкъщи си има собствен фитнес, така че не му е проблем да тренира винаги, когато реши.

Залага на сплитове, които разделя на гръб/гърди; рамо/корем; бицепс/трицепс; крака. Разбира се, след толкова много операции няма как да бъде силен, както преди, и затова разчита повече на машините и по-малко на свободните тежести.

Винаги е обичал да позира с бицагите си и неслучайно любимият му уред във фитнеса е машината за прийчър сгъвания.

Преди всичко обаче за него най-важно е постоянството. Това е и съветът, който е получил лично от Арнолд Шварценегер, и който той предава на всички останали.

"Дори да не се чувстваш добре, иди все пак до фитнеса и се раздвижи с по-леки килограми. Винаги бъди постоянен и не си спестявай тренировки", съветва най-голямата легенда на кеча.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай