Исторически успех! България грабна златни медали по кърлинг

Отборът сам финансира подготовката, екипировката и участието си на европейски първенства

Исторически успех! България грабна златни медали по кърлинг | StandartNews.com

Исторически успех постигнаха мъжкият национален отбор. 

За първи път грабнаха златни медали в историята на кърлинга в България. Мъжкият национален отбор в състав Рето Зайлер, Божидар Момерин, Станимир Петров, Тихомир Тодоров с треньор Николай Рунтов, спечелиха всичките си девет мача и заслужено взеха златото на Европейското първенство в група C, което се проведе в Дъмфриз, Шотландия - родината на този спорт. Така те си осигуриха място в Елитната група на Стария континент.

Отборът сам финансира подготовката, екипировката и участието си на европейски първенства. Момчетата са много горди от постигнатия резултат, като за първи път прозвуча химнът на България и бе развят родният трибагреник в най-големия кърлинг център в Шотландия.

Поради липса на държавно финансиране и спонсори, те са принудени сами да осигурят екипировката си и да финансират всяко участие на отбора, който представлява Република България на европейски и международни първенства. Поради липса на подходящи условия за развиването на високи спортни постижения в България, отборът е принуден да пътува, за да се подготвя в най-близките зали в Европа, които са в Будапеща и Братислава, отново с лични средства.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Йокин
преди 1 седмица

Браво!!!Имаме и достойни,СЪНАРОДНИЦИ.

Откажи
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи