Спират движението на "Лъвов мост" и "Мария Луиза" за 45 дни

Спират движението на "Лъвов мост" и "Мария Луиза" за 45 дни | StandartNews.com

София. Движението по Лъвов мост и по бул. "Мария Луиза" ще бъде спряно за 45 дни от 4 юни заради изграждането на кръстовище и последния етап на тунела, съобщи в петък зам.-столичният кмет по транспорта Любомир Христов.

 Част от трамваите ще се движат по ул. "Козлодуй" до обръщалото в "Орландовци", каза Христов. Той разясни, че колите ще се движат по бул. "Сливница" и по ул. "Козлодуй". Друга част от маршрутите на градския транспорт ще бъдат пренасочени към бул. "Христо Ботев".

Подробности за промените в движението има в сайта на Столичната община, на Центъра за градска мобилност, както и на спирките на градския транспорт.

От 1 юни започва ремонтът на моста на бул. "Цариградско шосе" при разклона за летището над бул. "Александър Малинов". До 29 юни включително ще бъде затворено движението по северното платно на бул. "Цариградско шосе".

Автомобилите ще се движат двупосочно в южното платно на булеварда в участъка на моста. Ако метеорологичните условия ни забавят, ще удължим този период в рамките на необходимото, за да се гарантира максимално качествено изпълнение на строителните работи, каза Христов. Той посочи, че на този етап не се обмисля промяна на крайния срок, а именно в средата на септември да приключат ремонтните работи по двата моста и по централните платна на "Цариградско шосе", разположени между тях.

Завършването на ремонта на моста на Четвърти километър закъснява с две седмици заради обилните дъждовете, каза Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай