Жега в студиото на bTV. Цънцарова се развихри

Има ли проблем с първия медицински хеликоптер, закупен от Италия

Жега в студиото на bTV. Цънцарова се развихри | StandartNews.com

Източник: bTV

Как си представяте италианският надзорен орган да издаде разрешение за полет на хеликоптер, който не е в летателна годност? Това е пълен абсурд. Това заяви пред bTV министърът на транспорта Георги Гвоздейков относно информациите за проблеми с първия медицински хеликоптер, закупен от Италия.

Той изтъкна, че заводът в Италия, който е произвел медицинския хеликоптер, е одобрена организация за производство и проектиране под надзора на ЕК.

Водещата Мария Цънцарова възрази: „Г-н министър, аз не мога да си представя да си купя нов автомобил и, като го видя той да е с отлепени уплътнения, да има проблем с механизма, с който се затваря вратата…

Водеща в БТВ побърка зрителите! Как ги поздрави

„Г-жо Цънцарова, хеликоптерът не е автомобил! Голяма част от производството на този хеликоптер се извършва ръчно“, възрази Гвоздейков, но беше прекъснат от другия водещ – Златимир Йочев: „Но става въпрос за 22 млн. С 22 млн. да купиш нещо, което е с дефекти…“

„Забележките са изключително незначителни. Но представени по този непрофесионален начин на аудиторията без необходимата компетенция или техническо изказване, звучат ужасяващо. Извинявайте много. Скъсано гумено уплътнение може да се случи от леко бутане с отвертка. Никой не е казал, че това уплътнение го няма или вратата я няма и не се затваря“, отвърна на удара министърът.

"Има проблем със затварящия механизъм. Може да не се затваря 3-4 милиметра. Ако искате, летете с 500 км/ч, никой няма да допусне хеликоптер, който има представените проблеми", добави той.

„Тези проблеми са отстранени още на място“, заяви той.

„Никой няма да издаде разрешение за полет хеликоптерът да излети от Италия при констатираните нередности“, подчерта той.

Гвоздейков опроверга твърденията, че машината е без черна кутия. Той я показа в студиото.

Напрежение в ефир! Цънцарова шашна операторите

„Това снощи е свалено от хеликоптера. Заглавията са, че хеликоптерът няма въпросната черна кутия. Това е устройство, който записва разговор между пилотите, ръководителите на въздушното движение“, обясни той.

„Това е устройството, което всички казват, че го няма“, посочи министърът.

По думите му, хеликоптерът е оборудван с най-модерна система за автопилот. Тя трябва да бъде синхронизирана със софтуера и с черната кутия.

„Този хеликоптер може да извърши всички полети, които са необходими, без този регистратор“, обясни Гвоздейков.

Той увери, че хеликоптерът е абсолютно изправен.

„Това, което се цели, да се всее обществото страх и паника, няма да се получи“, заяви той.

Според него, когато се прави нещо добро, винаги се намират хора, които да намерят някакъв проблем: „Не искам да назовавам имена“.

„Най-голямата грешка е, че този проект е вкаран в Министерството на здравеопазването за управление. Не може доктор да е член на комисията по приемането на хеликоптера“, посочи той.

Гвоздейков разкритикува колегата си – здравния министър, че се изказва по тема, по която не е компетентен.

„Въпреки всички празноговорения, този проект се случи и той върви“, посочи транспортният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи