Топ 3 дестинации в България за Деня на влюбените

Идеи за празник-мечта

Топ 3 дестинации в България за Деня на влюбените | StandartNews.com

Денят на любовта и виното наближава. Ако нямате планове за празника, все още не е късно да изберете интересна дестинация, на която да организирате празник-мечта. Ето топ 3 предложения.

Пейката на влюбените в Дряново е атракцията, която привлича млади и стари в китното малко градче Дряново. Пейката е реставрирана от група млади ентусиасти от града и сякаш е създадена за тихи и романтични срещи на влюбени. От пейката се разкрива невероятна планинска гледка, а любителите на природата и спокойствието могат да посетят Дряновския манастир, да пренощуват в хижа „Бачо Киро“ и да се разходят по екопътеките в района.

Мелник е много предпочитана дестинация за туристи от цялата страна по това време на годината. 14-ти февруари е повод да се посети Мелник и от любителите на хубавото вино, и от влюбените двойки.

ВИЖ ОЩЕ :Историята на най-малкия град с голямо минало

В близост до Мелник се намира и Любовище, известен със своя тунел, който свързва селцето със света.

ВИЖ ОЩЕ: Тунелът който свързва Любовище със света

 

Белоградчик е мястото, което събира магия, история и красота на едно място. Прочутите Белоградчишки скали ще ви посрещнат с красотата си, а крепостта „Калето“, която впечатлява с многовековна история и внушителност. Любителите на природата, красотата и спокойствието имат възможност да посетят редица удивителни пещери в този край, да тръгнат по красиви екопътечки и да опитат вино от винарските изби в района.

ВИЖ ОЩЕ: Защо Белоградчишките скали са червени?

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай