Ето тези вещи трябва да изхвърлите от дома преди Нова година

Содата за хляб, разбира се, не принадлежи към тях

Ето тези вещи трябва да изхвърлите от дома преди Нова година | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Хората държат вкъщи вещи, които не се използват в ежедневието, а само заемат място на рафта и събират прах. Ето шест от тях, от които е по-добре да се отървете преди да посрещнете Нова година.

Ненужна бумащина

Става дума за документи, които отдавна са загубили своята актуалност, гаранционни формуляри от оборудване или касови бележки от магазини.  Разбира се, много по-лесно е просто да ги поставите в най-отдалеченото чекмедже и да ги забравите завинаги, но рано или късно, когато рафтът спре да се затваря, все пак трябва да вземете единственото правилно решение и да изхвърлите ненужния боклук в кошчето.

Счупени предмети

По някаква причина много хора продължават да пазят неща, които са счупени от дълго време. Като например изгорял тостер или друг електроуред, стол без един крак или завеса, съдрана от котката. Може би някога сте планирали да занесете тези неща на ремонт, но в крайна сметка просто сте си купили нови. Така че защо да продължавате да съхранявате боклуци?

Продукти с изтекъл срок на годност

Содата за хляб, разбира се, не принадлежи към тях, но зърнените храни, лекарствата, козметиката или подправките са. Препоръчваме ви да разгледате съдържанието на рафтовете и хладилника и внимателно да проучите сроковете на годност на тяхното съдържание. Възможно е там да откриете повече продукти с изтекъл срок на годност, отколкото сте предполагали.

Подаръци и сувенири

Уви, не всеки знае как да избира подаръци. И вие, като благодарен човек, трябва да решите къде ще бъде изложен този или онзи сувенир. Може би просто ще поставите ненужния подарък в далечно чекмедже и никога няма да си спомните за него. Препоръчваме ви да сте решителни преди Нова година и все пак да се отървете от безполезните подаръци.

Нещата "за утре"

Под такива предмети имаме предвид онези, закупени за в бъдеще. Например, трябва да се отървете от рокля, която сте закупили преди няколко години, а е няколко размера по-малка. Не е нужно веднага да изнасяте дрехите към кофата за боклук - можете да пуснете обява и да се опитате да я продадете. Категорията неща "за утре" също включва обувки, които не отговарят на номера или пък твърде екстравагантни тоалети, които едва ли ще се осмелите да пробвате.

Вещи, които може да са полезни „някой ден“

В този случай има добро правило: ако дори не сте докосвали нещо повече от година, тогава просто нямате нужда от него. Безкрайни тефтери с космати животинки, склад с химикалки и моливи, празни кутии, игли за плетене и кълбо конци, рамки за снимки - може да има безкраен списък от такива предмети. Препоръчваме ви все пак да се отървете от тях преди Нова година и да освободите място за нещата, от които наистина се нуждаете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай