Експерти изумиха. Откриха най-старите човешки следи

В резултат на научноизследователски проект

Експерти изумиха. Откриха най-старите човешки следи | StandartNews.com

Международен екип от изследователи от Франция, Мароко, Германия и Испания е открил в северния марокански град Лараш най-старите човешки следи в Северна Африка и Южното Средиземноморие, съобщи информационна агенция МАП. 

Според ръководителя на екипа Мунсеф Седрати от университета на Южен Бретан, Франция, на скалист плаж в Лараш са открити 85 отпечатъка от стъпки, принадлежащи на вида Хомо сапиенс (Homo sapiens), появил се преди около 100 000 години.

Според учените те са от пет индивида - деца, юноши и възрастни.

Следите са ориентирани главно към океана и според изследователите са оставени, когато древните хора са търсили ресурси под водата. Те са се запазили благодарение на това, че са били покрити от фини седименти.

Откритието е направено в рамките на научноизследователски проект за произхода и динамиката на камъните, които покриват южната брегова линия на град Лараш в северозападната част на Мароко.
   
Мунсеф Седрати отбелязва, че обектът в Лараш е сред най-големите и най-добре запазени със следи от късния плейстоцен (126 000 - 11 700 г. пр. н. е.) и е единственият документиран подобен обект в Северна Африка и южното Средиземноморие. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
koralle700
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи