Разкриха автентични ръкописи от Йовков

Какво съдържат ръкописите

Разкриха автентични ръкописи от Йовков | StandartNews.com

Разкриха автентичен ръкописи на Йордан Йовков, негово писмо до Елин Пелин и първото издание на Яворова пиеса „В полите на Витоша“ показва пред широката общественост във Велико Търново младата актриса Горица Радева. Уникатите са нейна собственост, съобщават от БТА.

Заедно със стари пиеси от 19-и век и театрални плакати, на които има предупреждение до публиката, че закъснелите зрители могат да влязат в залата, но едва след края на първо действие, са показани в изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Експозицията е озаглавена „Три театрални изложби“ и може да бъде разгледана безплатно до края на октомври.

Изложбата представя стари издания на пиеси, които са преди 1944 година, има ръкописи на Йордан Йовков от трите му пиеси “Албена”, “Боряна” и “Обиковен чове”.

Има писмо от Йордан Йовдов до Елин Пелин, което е по повод пиесата „Боряна“. В изложбата има плакати на различни театри. Една част от изложбата е посветена на 85 години от рождението на Милен Колев“.

Три листа оригинали с изключително четливия и красив почерк на Йордан Йовков може да види публиката в изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново от „Боряна“, пет са страниците от „Албена“ и четири листа от „Обикновен човек“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай