Предстои най-голямото изложение в София досега

От 5 до 10 декември

Предстои най-голямото изложение в София досега | StandartNews.com

Юбилей на Международния панаир на книгата събира над 170 участници в най-голямото по мащаб изложение в София досега. "Създаваме истории. Създаваме история" е мотото на юбилейното 50-о издание на Международния панаир на книгата в София. Откриването е на 5 декември, като форумът продължава до 10 декември, съобщават организаторите от асоциация "Българска книга" (АБК).

Домакин е Националният дворец на културата (НДК). Това е най-голямото по мащаб изложение в София досега, а участниците са над 170, посочи пред БТА председателят на управителния съвет на АБК Десислава Алексиева.

"Тази година ще отбележим важно юбилейно издание на Международния панаир на книгата - измина половин век от стартирането му - 50 години, в които създавайки истории, ние самите писахме история.

История, в която всеки ден се борихме за популяризирането на литературата, за достигането на книгите до хората, за разпространяването на смисъла и за поощряване на грамотността", разказват организаторите.

От 5 до 10 декември е и 11-ото издание на Софийския международен литературен фестивал.

Един от акцентите на форума е скандинавската литература. Сред чуждестранните автори, които ще гостуват на форума, са Агустина Бастерика, Анете Биерфелт, Егил Бяртнасон, Ирса Сигурдардотир, Ия Йенберг, Ласло Ф. Фьолдени, Макс Сеек, Селя Ахава, Нарине Абгарян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай