Оказаха голяма чест на наша оперна прима

Соня Йончева получи званието доктор хонорис кауза на Музикалната академия в Пловдив

Оказаха голяма чест на наша оперна прима | StandartNews.com

Източник: БНТ

Българската оперна прима Соня Йончева получи званието доктор хонорис кауза на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, предаде БНТ.

Преди две години тя стана почетен гражданин на родния си Пловдив, а сега и академията по изкуствата в града я отличава за успехите ѝ на световните сцени, както и за нейната продуцентска дейност и благотворителните ѝ каузи като Национален посланик на УНИЦЕФ.

Повече от 23 години Соня Йончева е посланик на българската култура по света. Дори сред световните оперни награди, почитта на родното място има своето най-съкровено място, сподели примата след церемонията. И обеща, че ще продължи да работи за популяризирането на българската култура и всичко българско.

"Вие сте човекът, който доказа, че в необятния свят на голямото изкуство има място и за българските артисти. Огромна чест е да бъдете на това място, което обаче е безпощадно. Следи за всяка грешка. Точно затова там място имат само най-добрите. Там сте, защото имате дисциплината, голямата отговорност към професията, към българската култура. Знам, че ще продължите да прославяте България, както го правите и досега", каза от сцената министърът на културата Кръстю Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай