Народният театър с три представления в навечерието на 2024 година

Ето какво ще могат да гледат зрителите

Народният театър с три представления в  навечерието на 2024 година | StandartNews.com

На 31 декември, в навечерието на Новата 2024 година, Народният театър „Иван Вазов“ поднася на публиката три представления.

От 19:00 ч. на Голяма сцена зрителите могат да гледат моноспектакъла на Деян Донков „Камбаната“ по едноименния роман на Недялко Славов. Всеки, закупил билет за представлението на касите на Народния театър, получава втори билет – комплимент.

В новогодишната вечер в представлението ще участват и музикантите от „Карандила“, които ще изпълнят лирическата музикална тема – песента на героя на Деян Донков – Вено. Режисьор на „Камбаната“ е самият Деян Донков. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е дело на Петя Диманова, видео дизайнът – на Марио Стойнов, а хореограф е Деян Георгиев. В образа на Лейла – Пламена Иванова.

В 19:00 ч. в Камерна зала зрителите могат да гледат моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Боже мой“ от Теа Денолюбова на режисьора Стоян Радев – най-скорошната премиера на Народния театър. Спектакълът ни пренася в „Бар Рай (при Юда)“, където самотен мъж седи на маса, обръщайки се към останалите посетители.

Мъжът е Христос или поне така твърди. Текстът на пиесата е вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан специално за Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова. Драматург на спектакъла е Мирела Иванова, а художник – Елица Георгиева. Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев.

В 22:00 ч. на сцена „Музите“ Народният театър поднася на публиката авторския движенчески спектакъл на Андреа Гаврилиу „Фиеста“ – своеобразен пърформанс на празненство, позволяващ на всеки зрител да изведе свой собствен смисъл. В спектакъла участват: Снежина Петрова, Пламен Димов, Явор Вълканов, Надя Керанова, Йоана Титкова, Елена Иванова, Асен Данков и Кире Гьоревски. Идеята и хореографията са дело на самата Гаврилиу, сценограф е Андрееа Сандулеску, музиката – на Михай Добре, а тромпетист е Себастиан Бурнечи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай