Дензъл Уошингтън с нова роля. С кого ще си партнира?

Сценарист на филма е носител на "Оскар"

Дензъл Уошингтън с нова роля. С кого ще си партнира? | StandartNews.com

Холивудската звезда Дензъл Уошингтън с нова роля. Той отново си партнира с режисьора на „Training Day“ и „Equalizer“ Антоан Фукуа, за да изиграе вуликия древен картагенския пълководец Ханибал, потвърди "Variety".

Сценарист на филма ще бъде Джон Логън, трикратният носител на "Оскар", сценарист на „Авиаторът” на Мартин Скорсезе и „Гладиатор” на Ридли Скот.

Според официалната информация филмът е базиран на историята на великия воин Ханибал, който е смятан за един от най-великите военни командири в историята. Филмът обхваща ключовите битки, които той води срещу Римската република по време на Втората пуническа война.

Ханибал нахлува в Италия, докато язди боен слон от Северна Африка. Под негово ръководство картагенците печелят ключови победи срещу римляните, което позволява на Ханибал да окупира по-голямата част от Южна Италия за 15 години. В крайна сметка той е победен от римляните в битката при Зама, след като те контратакуват Северна Африка.

Фукуа наскоро режисира Уошингтън в екшън-трилъра „Еквалайзерът 3“, в който Уошингтън повтори ролята си на бившия морски пехотинец Робърт МакКол.

В момента Дензъл участва в друг военен епос, предстоящото продължение на „Гладиаторът“ на Ридли Скот. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай